Civilna družba
državni svet grb državni zbor
Prvi poletni sprejem OZS
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je udeležil prvega Poletnega sprejema Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki je tokrat potekal na Ljubljanskem gradu.
Državni svet častni pokrovitelj razstave in knjige "Sence nad krajino"
V žužemberškem gradu je potekala predstavitev knjige Slavka Mirtiča Sence nad krajino z otvoritvijo razstave ter predstavitvijo kratkega dokumentarca.
Javna tribuna na temo bega kadrov in razvojnih projektov med Dravo in Muro
Slovenija potrebuje decentralizacijo tudi na področju izobraževalnega sistema in vodenja gospodarskih politik. Rešitve potrebujemo hitro, saj nam grozi huda kadrovska kriza.
Slovesna podelitev Plečnikovih odličij za leto 2021
Razstava nagrajenih in nominiranih del za Plečnikova odličja 2021 bo od 7. junija dalje na ogled v galeriji na prostem, na Gallusovem nabrežju ob Ljubljanici.
3. konferenca ob Svetovnem dnevu varnosti hrane
Državni svet Republike Slovenije je v sodelovanju s partnerji 07. junija 2021 organiziral 3. konferenco ob svetovnem dnevu varnosti hrane 2021 in obeležil svetovni dan hrane 2021.
Predstavitev poročila vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je 4. junija 2021, v Ljubljani, udeležil predstavitve knjige z naslovom Pravica do groba, ki predstavlja 5. poročilo Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč.
Na dnevih korporativne varnosti 2021
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je kot častni pokrovitelj nagovoril udeležence mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti 2021, ki je zaradi epidemioloških razmer potekala na daljavo.
Medverski dialog: 30 let uveljavljanja svobode veroizpovedi v Sloveniji
V uvodnem pozdravu je apostolski nuncij Jean-Marie Speich spomnil, da simpozij poteka ob srebrni obletnici obiska papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji in hkrati ob 30-letnici samostojne demokratične Slovenije.
Slovesna sveta maša ob obletnici obiska papeža Janeza Pavla II.
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je s soprogo Stanko Kajfež Kovšca, 16. maja 2021,na Trgu pred baziliko Marije Pomagaj na Brezjah, udeležil slovesne svete maše ob 25. obletnici obiska papeža, sv. Janeza Pavla II. v Sloveniji.
Državni svet obeležil dan podnebnih sprememb z razstavo »Na vroči strani Alp«
Razstava o življenju v času podnebnih sprememb je posvečena 15. maju - Svetovnemu dnevu podnebnih sprememb. Orisuje posledice, ki jih bomo v Sloveniji občutili, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov.
Zadnje objave
prikaži časovnico

Civilna družba