Civilna družba
državni svet grb državni zbor
Posvet o profesionalizaciji zakonitega lobiranja
Državni svet in Združenje za zakonito lobiranje Slovenije sta pripravila posvet z naslovom Profesionalizacija zakonitega lobiranja.  
Slovesna prireditev Parašportnik 2021
Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca in državni svetnik Danijel Kastelic sta se udeležila slovesne prireditve Parašportnik leta 2021 in obeležitve 60-letnice delovanja Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja
Podelitev priznanj Obrtnik in Podjetnik leta 2020 ter 2021
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je na Brdu pri Kranju podelila prestižna priznanja Obrtnik leta in Podjetnik leta 2020, Obrtnik leta in Podjetnik leta 2021 ter priznanje Najstarejši obrtnik leta 2020.
Upravni odbor Društva Rastoča knjiga
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je udeležil 14. seje Upravnega odbora društva Rastoča knjiga.
Pogovorno omizje ob dnevu žensk
Državni svet nadaljuje s tradicijo tematskih omizij ob 8. marcu, ki ga je Generalna skuščina Združenih narodov leta 1977 z resolucijo razglasila za mednarodni dan žensk.
Na podjetniškem zajtru s podjetniki OOZ Ljubljana Vič
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je odzval na povabilo Območne obrtne zbornice Ljubljana Vič. V okviru tradicionalnih podjetniških zajtrkov je članom obrtnikom predstavil delo Državnega sveta, komentiral aktualno dogajanje doma in po svetu
Na slovesni podelitvi priznanj in nagrad civilne zaščite 2021
Ob dnevu Civilne zaščite je na Brdu pri Kranju potekala slavnostna podelitev nagrad in priznanj Civilne zaščite za leto 2021.
Simpozij ob 30-letnici Slovenije »Quo vadis, Slovenija?«
Državni svet in Fakulteta za uporabne družbene študije sta pripravila simpozij z naslovom »QUO VADIS, SLOVENIJA?«, Refleksije ob tridesetletnici samostojne in neodvisne slovenske države.
Posvet o vzdržnosti javnega zdravstvenega sistema
Državni svet Republike Slovenije in Fakulteta za pravo in poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta, sta so-organizirala posvet z naslovom Dostopen in vzdržen javni zdravstveni sistem do 2030 – vidik pacienta.
Ob zimskem solsticiju obiskali deklico z rastočo knjigo
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je v ljubljanskem parku Navje ob zimskem solsticiju udeležil srečanja pri kipcu Deklice z Rastočo knjigo.
Zadnje objave
prikaži časovnico