Civilna družba
državni svet grb državni zbor
Svetnik Kern na podelitvi nagrad 2021 na področju šolstva
Državni svetnik Janoš Kern se je v Grand Hotelu Union v Ljubljani udeležil slovesne podelitve nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2021.
Javna razprava o begu kadrov
Državni svet in Ustanova dr. Antona Trstenjaka sta v dvorani Državnega sveta pripravila javno razpravo »VISOKOŠOLSKI PROSTOR V NAVEZAVI Z BEGOM KADRA IN IZVAJANJEM RAZVOJNIH PROJEKTOV V PROSTORU SEVEROVZHODNE SLOVENIJE«.
Podelitev priznanj in poslovna konferenca Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu
V dvorani Državnega sveta je bila v sredo, 29. septembra, slovesna podelitev priznanj XIX. nagradnega natečaja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu.
Stoletnica kinologije na Slovenskem
Predsednik Alojz Kovšca se je 25. septembra v Poletnem gledališču Kulturnega društva Miran Jarc v Škocjanu pri Domžalah udeležil praznovanja 100-letnice organiziranega delovanja kinologije na Slovenskem in tudi pozdravil ter nagovoril navzoče.
Na tekmovanju EUROSKILLS 2021 v Gradcu
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je na povabilo direktorja Centra za poklicno izobraževanje mag. Janeza Damjana s slovensko delegacijo OZS obiskal Talent Center v Gradcu.
Državni svetniki na proslavi ob dnevu športa
Na Blejski promenadi pod Festivalno dvorano na Bledu je potekala državna proslava ob dnevu slovenskega športa, ki sta se je ob predsedniku Državnega sveta Alojzu Kovšci udeležila tudi državna svetnika Bogomir Vnučec in Dejan Crnek.
Predsednik Kovšca obiskal obrtnike na MOS-u v Celju
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je v okviru Celjskega sejma udeležil srečanja Obrtno-podjetniškega zborničnega sistema.
Posvet o zamudah pri implementaciji evropskih direktiv
Državni svet in Inštitut za avtorsko pravo sta pripravila posvet z naslovom Prenos DSM direktive (EU) 2019/790 in Direktive o retransmisiji (EU) 2019/789. Slovenija do postavljenega roka v juniju 2021 namreč ni uspela implementirati leta 2019 ...
Zvezi društev slepih in slabovidnih Zlati red za zasluge
Predsednik Alojz Kovšca in svetnik Danijel Kastelic sta se v parku Vile Podrožnik v Ljubljani udeležila posebne slovesnosti, na kateri je predsednik RS Borut Pahor vročil državno odlikovanje Zlati red za zasluge Zvezi društev slepih in slabovidnih.
Trije jubileji razlog za praznovanje v Prekmurju
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je s soprogo v Murski Soboti udeležil praznovanja 15. obletnice škofije Murska Sobota, 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in 102. obletnice združitve Prekmurja z matično domovino.
Zadnje objave
prikaži časovnico