Intervju
državni svet grb državni zbor
Intervju s predsednikom Državnega sveta gospodom Alojzem Kovšco
Državni svet je v nekem smislu tudi vest politike. Brez strahu pred izgubo simpatij svojih volivcev lahko nasprotuje zakonom, ki bi po mnenju svetnic in svetnikov lahko povzročili škodljive posledice za družbo, ali so domnevno neustavni.
Intervju z državnim svetnikom Branimirjem Štrukljem, predsednikom Komisije DS za kulturo, znanost, šolstvo in šport
Branimir Štrukelj je državni svetnik že tretji mandat in zastopa interese delojemalcev. Kot v svojem profesionalnem življenju predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije in glavni tajnik SVIZ Slovenije
Intervju: Igor Antauer
Igor Antauer je državni svetnik, ki že dva mandata zastopa interese delodajalcev, predvsem mikro in malih. V VI. mandatu je vodja Interesne skupine delodajalcev.
Intervju z prof. dr. Matjažem Gamsom
Po dveh desetletjih je raziskovalni zakon hudo zastarel, razmere v znanosti, na inštitutih in fakultetah pa čedalje bolj zbirokratizirane in shirane. Zadnjih dvajset let so povprečne slovenske plače zrastle za skoraj 100% ...
Intevju: Cvetko Zupančič, državni svetnik in bivši predsednik KGZS
Intervju z državnim svetnikom Mitjo Gorenščkom
Res je, izteka se že četrto leto mojega prvega mandata v Državnem svetu in priznati moram, da sem bil nad delom in vlogo Državnega sveta v tem času pozitivno presenečen. Veseli me velika mera objektivnosti pri odločanju Državnega sveta.
Z državnim svetnikom Tomažem Horvatom tokrat o zelenih temah
Predvsem se moramo zavedati pomena vode za kmetijstvo, vode za oskrbo vseh prebivalcev. V sušnih letih se bodo povečale potrebe po namakanju. Delavci v kmetijstvu in živina bodo prav tako poleti izpostavljeno še večjim obremenitvam.
Intervju z državnim svetnikom Bojanom Kekcem
Intervju z državnim svetnikom Bojanom Kekcem, predstavnikom lokalnih interesov 14. volilne enote - Novo mesto. Bojan Kekec je predsednik Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve ter član Komisije DS za državno ureditev.
Pogovor z državno svetnico Lidijo Jerkič
Zagotovo je generacija, kot je bila na primer moja, živela nekoliko drugače. Spominjam se obdobja, ko je bil delovni čas še drugačen in je bilo ob prihodu iz službe ob 14. ali 15. uri doma mogoče poskrbeti za kosilo otrok in vse ostalo.
Zadnje objave
prikaži časovnico