Mednarodno
državni svet grb državni zbor
Obsodili vojaško agresijo Ruske federacije na Ukrajini
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je podal izjavo v zvezi z zadnjimi dogajanji v Ukrajini.
Ruski veleposlanik na vljudnostnem obisku v Državnem svetu
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je na vljudnostni obisk sprejel veleposlanika Ruske federacije v Sloveniji nj. eksc. Timurja Eyvazova.
Shod v podporo Ukrajini
Na shodu, ki je potekal mirno, je zbrane nagovoril tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. Govorci so enotno izpostavili, da se Ukrajina bori za svobodo in demokracijo tudi naše skupne Evrope, da je solidarnost Slovenije z ukrajinskim ...
Srečanja z veleposlaniki in visokimi tujimi gosti
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je na nastopni obisk sprejel veleposlanika Republike Kosovo v Republiki Sloveniji Nj. eksc. gospoda Valdeta Sadikuja.
Bojan Kekec na konferenci KOPE o podnebnih spremembah in okolju
Predsednik Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve Bojan Kekec se je 17. decembra 2021 udeležil sestanka delovne skupine o podnebnih spremembah in okolju, ki je potekala v okviru Konference o prihodnosti Evrope (KOPE).
Ob 10. Obletnici smrti Václava Havela
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovša je bil v Severnem spominskem parku Navje v Ljubljani slavnostni govornik na slovesnosti ob 10. obletnici smrti Václava Havela, ki jo je organiziralo Veleposlaništvo Češke republike v Republiki Sloveniji.
Sprejem delegacije Evropskega parlamenta
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in državna svetnica Bojana Potočan sta sprejela delegacijo Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) Evropskega parlamenta.
9. srečanje skupine za parlamentarni nadzor Europola
V Bruslju je med 25. in 26. oktobrom 2021 v okviru parlamentarne dimenzije slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije potekalo 9. srečanje skupine za skupni parlamentarni nadzor Europola.
Predsedniki odborov COSAC-A o digitalizaciji
Predsednik Komisije DS za mednarodne odnose in evropske zadeve Bojan Kekec je 12. oktobra 2021 skupaj z mag. Markom Pogačnikom, predsednikom Odbora Državnega zbora za evropske zadeve, gostil neformalno video srečanje predsednikov odborov COSAC-a
Izgradnja boljše EU mora temeljiti na poglobljenem razmisleku o skupni evropski prihodnosti ter večji vključevanosti mladih
Predsednik Komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve Bojan Kekec je od 21. do 23. oktobra 2021 v Strasbourgu sodeloval na drugem plenarnem zasedanju Konference o prihodnosti Evrope (KOPE).
Zadnje objave
prikaži časovnico