Mednarodno
državni svet grb državni zbor
Sprejem strokovnjakov s področja zdravstvene in babiške nege iz Bosne in Hercegovine
Državni svetnik, mag. Peter Požun je v dvorani Državnega sveta RS sprejel delegacijo strokovnjakov s področja zdravstva in izobraževanja iz Bosne in Hercegovine na temo zdravstvene in babiške nege.
Sprejem predsednika Državnega zbora Republike Avstrije
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca z delegacijo se je 22. junija 2021 sestal s predsednikom Državnega zbora Republike Avstrije mag. Wolfgangom Sobotko, ki se je mudil na uradnem obisku v Republiki Sloveniji.
Srečanje s prvo podpredsednico Evropskega parlamenta
V dneh, ko se Slovenija pripravlja na predsedovanje Svetu Evropske unije, je našo državo in Državni zbor in Državni svet obiskala podpredsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.
Sprejem predsednika Švicarske konfederacije z vojaškimi častmi
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je 8. junija 2021, na Kongresnem trgu v Ljubljani, udeležil sprejema Nj. eksc. gospoda Guya Parlemina, ki se je mudil na obisku v naši državi.
Mednarodno delo Državnega sveta
Predsednik in podpredsednik Komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve, Bojan Kekec in Igor Antauer, sta se 31. 5. in 1. 6. 2021 udeležila LXV. zasedanja Konference odborov parlamentov Evropske unije za evropske zadeve (COSAC).
Na prvem virtualnem 3SI parlamentarnem forumu
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je na povabilo predsednika estonskega parlamenta Jürija Ratasa udeležil prvega Parlamentarnega foruma pobude Tri morja (3SI), ki je potekal v obliki videokonference.
Simbolna predaja predsedovanja Portugalske Sloveniji
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je skupaj s predsednikom Državnega zbora Igorjem Zorčičem udeležil videkonference s predsednikom Skupščine republike Portugalske Eduardom Ferrom Rodriguesom, ki je predal predsedovanje Portugalske Sloveniji.
Sprejem predsednika Portugalske
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je 31. maja 2021, na Kongresnem trgu v Ljubljani, ob uradnem obisku predsednika Portugalske republike, Nj. eksc. gospoda dr. Marcela Rebela de Souse v Republiki Sloveniji.
Otvoritvena slovesnost konference o prihodnosti Evrope
Predsednik Komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve Bojan Kekec se je v začetku maja 2021 udeležil 4. zasedanja Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope.
Predsednik Državnega sveta sprejel zunanjo ministrico Andore
Predsednik Državnega sveta RS  Alojz Kovšca je 13. maja 2021, v Državnem svetu RS, sprejel ministrico za zunanje zadeve Andore, gospo Mario Ubach Font.
Zadnje objave
prikaži časovnico

Mednarodno