Mednarodno
državni svet grb državni zbor
Na dvodnevnem uradnem obisku v Republiki San Marino
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je na povabilo Republike San Marino udeležil inavguracije novih kapitanov regentov, Francesca Mussonija in Giacoma Simoncinija. Ob tej priložnosti mu je Republika San Marino podelila visoko odlikovanje.
Na obisku v Državnem svetu delegacija francoskih senatorjev
Delegacija Državnega sveta pod vodstvom predsednika Alojza Kovšce se je v Vili Podrožnik srečala z delegacijo Senata Francoske republike. Francosko delegacijo je vodila senatorka ga. Colette Mélot.
Sprejem nizozemskega veleposlanika
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je v v malem parlamentarnem salonu sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji, Njegovo ekscelenco Johana Verbooma.
Kovšca sprejel predsednika Odbora regij EU
Predsednik Državnega sveta, gospod Alojz Kovšca se je sestal s predsednikom Evropskega odbora regij, gospodom Apostolosom Tzitzikostasom.
Videokonferenca s predstavniki LR Kitajske
Na pobudo kitajske strani se je predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca preko video povezave pogovarjal s prvim podpredsednikom Nacionalnega odbora Politične posvetovalne konference LR Kitajske Zhang Qingli-jem.
Odmevna medparlamentarna konferenca v času slovenskega predsedovanja Svetu EU
V parlamentu je v okviru parlamentarne dimenzije slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije potekala Medparlamentarna konferenca o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki (SZVP/SVOP).
Kovšca in Kekec na 16. BSF forumu
Na 16. tradicionalnem Blejskem strateškem forumu, ki sta se ga 1. septembra 2021, udeležila tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in državni svetnik Bojan Kekec, se je zbralo rekordno število politikov, med njimi številni premierji.
Srečanje predsednikov odborov parlamentov Evropske unije za evropske zadeve (COSAC)
Sprejem prve podpredsednice Evropskega parlamenta Roberte Metsole
6. srečanje Izvršnega odbora Konference o prihodnosti Evrope (KOPE)
Zadnje objave
prikaži časovnico