Pokrajine
državni svet grb državni zbor
Osrednja slovesnost ob dnevu policije
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je na nekdanjem mejnem prehodu Holmec udeležil osrednje slovesnosti ob Dnevu slovenske policije in 30-letnici njenega delovanja v samostojni Sloveniji.
Obeležitev 30. obletnice bitke v Trzinu s slovesnim odkritjem obeležja Edvardu Peperku
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je v Trzinu udeležil občinske proslave ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije ter ob 30. obletnici bitke v Trzinu in vojne za Slovenijo.
Osrednja državna proslava ob 30-letnici slovenske državnosti in prevzemu predsedovanja Slovenije Svetu EU
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je s soprogo Stanko Kajfež Kovšca na Trgu republike udeležil osrednje državne proslave ob 30. obletnici slovenske državnosti in obeležitve prevzema predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.
Slavnostna seja Državnega sveta in odprtje razstave v počastitev 30-letnice slovenske državnosti
Ob Dnevu državnosti v preddverju dvorane Državnega sveta potekala otvoritev fotografske razstave večkrat nagrajenega fotoreporterja Srdjana Živulovića "V objektivu - 30 let Republike Slovenije".
Sveta maša za domovino
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je 22. junija 2021, s soprogo Stanko Kajfež Kovšca, pred praznikom Dneva državnosti v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja, udeležil svete maše za domovino.
Pogovorni večer ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je 15. junija 2021, na gradu Rajhenburg v Brestanici, udeležil pogovornega večera ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije.
40. obletnica Društva GEOSS in 30. obletnica Republike Slovenije
Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je s soprogo Stanko, 13. junija 2021, v Vačah, udeležil slavnostnega dogodka ob 40-letnici določitve geometričnega središča Slovenije in 30. obletnice R. Slovenije, na katerem je bil slavnostni govornik.
Obeležitev 30. obletnice prve zaprisege slovenskih vojakov
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu, 1. junija 2021, udeležil slovesne obeležitve 30. obletnice prve zaprisege slovenskih vojakov.
Pokrajine – srednji nivo upravljanja
Danes imamo, skladno s teorijo, močno centralizirano državo, utemeljeno v ustavi in željo po tem, da državo decentraliziramo. Žal, vsaj tako se zdi, bi posamezniki želeli administrativno decentralizacijo strankarsko instrumentalizirati.
Župani JV Slovenije si s pokrajinami obetajo več avtonomije in drznejše razvojne načrte
Razvojni center Novo Mesto je v luči priprave nove pokrajinske zakonodaje za člane Sveta regije Jugovzhodne Slovenije pripravil predstavitev, ki je zaradi epidemioloških razmer potekala na daljavo, na kateri je poleg koordinatorja projekta ...
Zadnje objave
prikaži časovnico

Pokrajine