Korona
državni svet grb državni zbor
Pobude in vprašanja z 48. redne seje Državnega sveta
Na seji so obravnavali tokrat štiri pobude in vprašanja državnih svetnikov. 
Podali predlog novele zakona o divjadi in lovstvu ter prižgali zeleno luč kar trem resolucijam s področja kulture, znanosti i
Podana je bila zakonodajna iniciativa – predlog novele zakona o divjadi in lovstvu. Z omenjeno novelo se želi vzpostaviti natančnejša omejitev gibanja psov v prosti naravi in ustrezno urediti objektivna odškodninska odgovornost lastnikov psov.
Državni zbor sprejel zakonsko iniciativo Državnega sveta, ki ureja kredite v švicarskih frankih
Državni zbor je na 29. redni seji obravnaval in sprejel predlog Zakona o omejitvi in porazdelitvi valutnega tveganja med kreditodajalci in kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih (ZOPVTKK), ki ga je v zakonodajni postopek vložil Državni svet.
30. izredna seja Državnega sveta
Komisija za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide je Državnemu svetu podala zahtevo za kar dva predloga odložilnega veta, in sicer na Zakon o dopolnitvi Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in na Zakon o spremembah Zakona
Odbor Državnega zbora tudi v tretje ni podprl predloga novele zakona o državnem svetu
Odbor Državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je na 30. seji obravnaval Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državnem svetu (ZDSve-B), EPA 2253-VIII, ki ga je v zakonodajni postopek vložil Državni svet. 
Posvet o izidu publikacije o volilnem pravu
V sodelovanju z Društvom za ustavno pravo Slovenije je v dvorani Državnega sveta potekal posvet, na katerem so predstavili prvo strokovno publikacijo na področju volilnega prava.
Posvet o implementaciji slovenskega znakovnega jezika
Državni svet Republike Slovenije in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije sta organizirala Posvet o implementaciji ustavnega Zakona o razvoju slovenskega Znakovnega jezika.
16. Vrh slovenskega gospodarstva
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca in državni svetnik Mitja Gorenšček sta se udeležila 16. Vrha slovenskega gospodarstva.
Na 29. izredni seji državni svetniki izglasovali veto
Državni svetniki so na predlog Komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport obravnavali zahtevo za ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti ...
Tik pred novim letom Državni svet kar o dveh predlogih za veto
Državni svetniki so tik pred novim letom na svoji 28. izredni seji obravnavali kar dva predloga za odložilni veto.
Zadnje objave
prikaži časovnico